Eerder legde ik in deze blogpost uit hoe je jouw huisaltaar gebruikt om plek te maken voor het goddelijke, het mysterie in je dagelijks leven.

Je kan daarbij nóg een stapje verder gaan, door je altaar te gebruiken om heel specifieke kwaliteiten in je leven uit te nodigen. In mijn Home & Travel Altars set vind je vijf boeddhistische, hindoeïstische en Tantrische goden en godinnen. Je kan hun afbeeldingen gebruiken om steun te krijgen bij een aantal belangrijke levensvragen.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden daarvan aan de hand van iedere god(in) uit de set. Als je jezelf herkent in één van de omschrijvingen, kan je nog veel meer lezen in een uitgebreidere blogpost over deze specifieke god(in).

Nieuw in de webshop: Home & Travel Altars - 5 tantrische goden en godinnen van Atelier Aandacht

Ervaar je financieel tekort? Of voel je je vaak angstig of onveilig?

Gebruik een afbeelding van Ganesha op je altaar: hij is groot, stevig, vol en overdadig. Hij wordt al millennia aanbeden als poortwachter én brenger van (zakelijk) geluk en voorspoed.

'Home & Travel Altars' set - Ardhaneswara / Ardhanarishvara altaarVoel je je niet compleet zonder een partner? Heb je vragen over jouw identiteit als man of vrouw?

Gebruik een afbeelding van Ardhaneswara – half man, half vrouw – om je er aan te herinneren dat je toegang hebt tot álle goddelijke kwaliteiten, óók die die we als specifiek ‘mannelijk’ of ‘vrouwelijk’ ervaren. (psst: Mensen die zichzelf ervaren als ‘heel’ zijn vaak aantrekkelijke partners:-)

Erger je je vaak aan andere mensen? Vind je het moeilijk om je hart te voelen? 

Als je anderen bijvoorbeeld vaak als onafgestemd, bot, cynisch of dom ervaart, zou het zomaar kunnen zijn dat je nogal veel oordelen hebt. Deze oordelen lijken extern, maar richten zich even goed, zeer waarschijnlijk nog méér naar binnen, op jezelf. Zet Witte Tara op je altaar om compassie in je hart wakker te maken. Daardoor wordt het makkelijker voor je om te zien dat iedereen te maken heeft met beperkingen en handelt vanuit z’n beste kunnen.

Huisaltaar van Shakti & Shiva

Shakti & Shiva Altaar

Ga je soms helemaal uit je dak? Of voel je niet zo veel?

Shakti en Shiva kunnen je helpen herinneren aan het belang van evenwicht. Shiva symboliseert een stevige bedding van bewustzijn. Daarop rust Shakti: al onze emoties, verlangens en gedachten. Meditatie helpt je om jezelf steviger te verankeren in je eigen grond (Shiva). Als je contact houdt met je eigen grond, kan je de alsmaar veranderende Shakti in jou beter voelen. Je houdt haar als het ware in aanwezigheid, zonder je heel erg met haar te identificeren.

Heb je vaak kritiek op jezelf? Kan je maar moeilijk stilte voelen in jezelf?

Denk je dat je niet goed genoeg bent? Dat je nog véél harder zou moeten werken? Deze kritische stemmen zijn niet wie jij ten diepste bent, maar ‘ingeslikte’ meningen van anderen die vroeger belangrijk voor je waren, maar je nu niet meer helpen. Kali hakt vol liefde deze innerlijke demonen de kop af, waardoor jouw energie weer kan gaan stromen.

De beoefening…

Het antwoord op al deze levensvragen (en nog veel meer) ligt in jou. De afbeeldingen van goden en godinnen zijn een krachtige manier om je te helpen herinneren aan de kwaliteiten die je hebt om om te gaan met de vraagstukken en uitdagingen in je leven. Meer weten hoe jouw altaar je kan helpen bij je beoefening? Klik dan hier.

‘Home & Travel Altars’: 5 goden en godinnen van Atelier Aandacht in luxe uitgave (300 grams A 4 formaat in altaarvouw, dubbelzijdig gefolieerd) – in een mooie giftbox.