Overal ter wereld vind je in woonhuizen, kantoren en zelfs in winkelcentra een speciale plek waar voorouders herinnerd worden, ‘great spirit’ woont, of de goden aanbeden worden.

In het Westen hebben we na de Verlichting de goden buiten de deur gezet: al eeuwen geloven we alleen nog maar wat we kunnen berekenen. Maar we worden ongelukkig als alle mysterie uit ons leven verdwijnt. Het leven voelt dan plat, betekenisloos, saai, voorspelbaar. Langzamerhand, via de achterdeur, sluipen de goden weer onze woningen binnen. We willen weer contact met het mysterie, het goddelijke, en we zoeken naar diepte en betekenis in ons leven. Kijk maar eens hoe ongelofelijk populair yoga is, en zelfs Tantra: onze maatschappij is aan het verspiritualiseren.

Een plek voor het goddelijke

Zoek je naar meer diepte en betekenis in je leven? Een altaar in je huis is een goed begin. Feng Shui ziet je woonruimte als een directe afspiegeling van jou. Alles wat zich in je huis bevind, is een representatie van je innerlijke gesteldheid. Je binnenwereld heeft directe weerslag op je fysieke werkelijkheid – en andersom. ‘Zo binnen, zo buiten‘.  Met een huisaltaar zeg je in feite: ‘er is plek voor het goddelijke in mijn leven.’

Hoe maak je een huisaltaar?

Witte Tara altaar voor compassie

Witte Tara altaar voor compassie

Wat is de specifieke kwaliteit die je meer zou willen ervaren in je leven? Zoek je meer avontuur? Meer rust? Meer liefde? Je gebruikt één of meer voorwerpen die deze kwaliteit voor jou symboliseren.

Misschien hou je van afbeeldingen van goden en godinnen, of gebruik je liever een mooie steen, een bloem, of een gedicht? Er zijn geen regels: wat voor jou betekenis en schoonheid heeft, is goed. Je kan je huisaltaar maken op een lege plank in je boekenkast, maar je kan er ook een speciale tafel voor neerzetten.

Een altaar werkt het best voor je als je er regelmatig aandacht aan besteed, want wat je aandacht geeft, groeit. Hou je altaar schoon en vrij van stof en dode bloemen – anders geef je een precies tegenovergestelde boodschap aan het universum: ‘hier verstoft/sterft mijn verlangen naar contact met het mysterie!’

Een goede start met Atelier Aandacht

In dit zorgvuldig vormgegeven pakket vind je vijf goden en godinnen die je helpen om specifieke kwaliteiten in je leven uit te nodigen. Op de achterkant van elk altaartje vind je een korte uitleg over de god(in).  Een betekenisvol cadeau voor jezelf of een geliefde. Meer leren over het maken van een huisaltaar? Boek de workshop!

Home & Travel Altar set Atelier Aandacht