Op de hoogte blijven?

Ik kan me voorstellen dat je allerlei vragen hebt over mijn werk.
Staat je vraag er hieronder niet bij? Stuur me dan een email via marije@atelieraandacht.nl

Maar misschien heb je een vraag over mijn:

Ik heb zelf een hekel aan onverwachte kosten die ineens opduiken zodra je je online aankopen wilt afrekenen. Daarom worden alle producten in mijn webshop gratis verzonden – exclusief de ingelijste limited editions.

Ingelijste limited editions en originele schilderijen worden uit beschermingsoverwegingen niet verzonden (tenzij met speciaal kunsttransport). Deze kan je komen ophalen in mijn werkplek in Amsterdam, inclusief kopje thee met de kunstenares.

Als je wilt, heb ik allemaal leuke tips voor een dagje uit in Amsterdam:-)

Doorgaans verzend ik een bestelling die is geplaatst voor 16:00 uur, dezelfde dag nog per post.nl. In 95% van de gevallen komt je pakketje de volgende dag aan.

Ik beheer mijn webshop zelf en ben soms een paar dagen weg. Dan duurt het wat langer voordat een pakketje op de post gaat. Heb je iets de volgende dag nodig, sms of app me dan voor de zekerheid op 06-24620048.

Het is soms ook mogelijk om iets op te komen halen, ik woon en werk in Amsterdam Watergraafsmeer.

Mocht je nou niet tevreden zijn over je aankoop in mijn webshop, dan kun je het product altijd binnen 14 dagen terugsturen om te ruilen of om je aankoopbedrag terug te ontvangen. Tenzij Atelier Aandacht nalatig is geweest, zijn de kosten voor de retourzending voor je eigen rekening.

Je krijgt het aankoopbedrag teruggestort of het vervangende artikel toegestuurd zodra het retour artikel binnen is – uiterlijk binnen 3 weken.

Kijk hier voor de algemene voorwaarden van Atelier Aandacht.

Heb je interesse in een kunstwerk en wil je het graag live komen bekijken? Maak dan een afspraak met me via marije@atelieraandacht.nl
Meer lezen over mij (Marije)? Klik dan hier.

 

Ik maak muurschilderingen en schilderijen speciaal voor mensen die een spiritueel pad volgen. Mijn kunstwerken zijn bedoeld om je te ondersteunen in je dagelijkse beoefening. Ik wil graag van iedere ruimte een tempel maken.

Mijn eigen spirituele pad is dat van Tantra. In mijn kunstwerken zie je veel typisch Tantrische goden en godinnen terug. De goden en godinnen die ik schilder, hebben allemaal een diepe betekenis, vaak op verschillende lagen. Hun afbeeldingen kunnen ons helpen om het goddelijke in onszelf, in ons eigen leven te ervaren.

Hoewel de Tantrische traditie zelf eeuwen oud is, is ze nog steeds heel erg ‘compatible’ met ons hedendaagse leven. Ik schrijf regelmatig artikelen hierover op mijn blog.

Fijn dat je het vraagt!
Helaas krijg ik regelmatig seintjes van klanten en vrienden dat mijn schilderijen zonder bronvermelding opduiken op de meest uiteenlopende plekken.

Het beeldrecht is het belangrijkste recht en dé bron van inkomsten voor een kunstenaar.  Je mag het werk van kunstenaars, fotografen en ontwerpers daarom nooit zonder hun toestemming reproduceren of verspreiden.

Als je interesse hebt om mijn artwork te gebruiken voor drukwerk of online, neem dan altijd contact met me op via info@atelieraandacht.nl.

Je hebt al een Atelier Aandacht muurschildering vanaf €750,-

Voor dat bedrag krijg je een muurschildering op maat, helemaal afgestemd op jou en jouw ruimte. De prijs van iedere muurschildering is afhankelijk van de tijd die ik met het werk bezig ben, de ondergrond, de aard van de locatie en de reistijd.

Kijk voor een eerste indruk in mijn portfolio. Daarin geef ik een indicatie van de prijs van mijn schilderingen voor particulieren. Ik ga bij deze prijzen uit van een geschikte ondergrond op een makkelijk te bereiken plek – exclusief speciale vernissen of andere materialen, reis- en verblijfskosten.

Een offerte met schetsontwerp op maat is altijd gratis. Die maak ik voor je naar aanleiding van een telefoongesprek en foto’s die je mij toestuurt. Als je in Amsterdam e.o. woont, kom ik graag even bij je langs om te kijken naar je ruimte en met je te brainstormen over het ontwerp: ook gewoon gratis.

In een Skype of telefoon gesprek kijken we allereerst of jouw verlangens, je budget en mijn expertise op elkaar aansluiten.

Daarna maak ik een presentatie en een schetsontwerp voor je. Daarin doe ik een voorstelling voor de kleurstelling, de plaatsing en de grootte van de schildering. Ik geef je ook voorbeelden van vergelijkbare muurschilderingen die ik gemaakt heb. Een muurschildering ís en blijft een organisch proces, maar met zo’n presentatie moet je al een heel aardig beeld kunnen krijgen.

De schets die ik voor je maak, trek ik over op een doorzichtige sheet. Die projecteer ik op je muur, vóórdat ik begin te schilderen. Dat maakt het mogelijk dat we samen kunnen bekijken hoe groot de schildering nou precies moet worden, en wat de exacte locatie moet zijn. Zo heb je behoorlijk wat invloed op jouw schildering, en kom je niet achteraf voor vervelende verassingen te staan.
Klinkt goed he?

Je muur is geschikt als hij redelijk egaal is, en als er al latex op zit. Hoe gladder je muur, hoe meer detaillering je schildering krijgt; hoe mooier hij wordt.
Dus als er een structuurverf of behang op je muur zit, zal je hem eerst moeten (laten) egaliseren.

Ook zijn niet alle nieuwe muren meteen geschikt: er moet er al tenminste één laag latex + voorstrijkmiddel op je muur zitten. Anders worden de kleuren niet mooi levendig en fris, maar dof en donker.

In een vochtige ruimte zal je eerst een speciale laag moeten aanbrengen om te voorkomen dat schimmel je schildering verpest.

Maar dit zijn allemaal uitzonderingen: eigenlijk zijn alle ‘gewone’ muren prima geschikt voor muurschilderingen!

Járen! Je ziet kleine oneffenheden of vlekjes zelfs vaak minder goed op een muurschildering dan op een effen witte muur.

Net als bij de meeste witte latex muren kan je je muurschildering gewoon afnemen met een vochtige doek. Als je een muurschildering wilt in een ruimte die mogelijk wel wat te verduren heeft  – bijvoorbeeld in een café, of in je badkamer – kan ik de muur extra bescherming geven met een laag speciale vernis.

Een muurschildering neem je inderdaad niet mee naar je volgende huis. Maar ik stem iedere muurschildering helemaal af op dit éne speciale huis. Ik maak daarbij gebruik van principes uit Feng Shui.

Dus eigenlijk wíl je deze muurschildering ook helemaal niet mee nemen naar je volgende huis!

Ik neem altijd als maatstaf: als je inschat dat je in elk geval nog wel drie jaar in dit huis blijft wonen, is een muurschildering meer dan de moeite waard.

Een muurschildering zit als het ware ‘ingebakken’ in je huis. Dat heeft een bijzondere impact op je ruimte: iets wat je met een ‘gewoon’ schilderij niet voor elkaar krijgt. Ik creëer iedere muurschildering mede op basis van principes uit Feng Shui: zo zijn de afbeelding en de kleuren helemaal afgestemd op de precieze plaatsing van de schildering.

Latex is een heerlijk materiaal om mee te schilderen (ja écht!) In één dag kan ik een schildering voor je maken van grofweg 1 x 2 meter. Acryl op canvas vraagt veel meer precisie; ik ben er veel langer mee bezig en het kost dan ook veel meer.

Aan de andere kant: een schilderij kan je gewoon mee verhuizen naar een eventueel volgend huis. Het zal daarom in potentie langer bij je blijven. Ik neem altijd als maatstaf: als je inschat dat je in elk geval nog wel drie jaar in je huis blijft wonen, is een muurschildering echt de moeite waard.

Omdat mijn manier van schilderen heel tijdrovend is, zouden mijn schilderijen alleen betaalbaar zijn voor mensen met een heel ruim kunstbudget. Door ze te reproduceren, worden mijn beelden beschikbaar voor veel meer mensen.

Dat reproduceren gebeurt bij een zeer gespecialiseerd en geavanceerd bedrijf. Met een speciale camera maken ze een gigantisch, kleurproof bestand, dat ze printen op speciaal papier in inkten die tot 400 jaar hun lichtechtheid kunnen behouden.

Vaak beschilder ik die giclee print daarna met goudverf; zo zijn ze toch uniek. Omdat ik ook graag wil dat deze werken een exclusief karakter behouden, bepaal ik vooraf de oplage van het werk (12, 25 of 150 stuks). Ik nummer en signeer iedere limited edition, en ik hou in mijn databank zorgvuldig bij welk editienummer door wie is gekocht.

In deze blogpost lees je alles over de totstandkoming van mijn limited editions.

Omdat mijn manier van schilderen heel tijdrovend is, zouden mijn schilderijen alleen betaalbaar zijn voor mensen met een ruim kunstbudget. Door ze te reproduceren, worden mijn beelden beschikbaar voor veel meer mensen. Daardoor kan ik beter voldoen aan mijn missie om een tempel van de wereld te maken, en het goddelijke terug te brengen in het dagelijks leven.

Tof toch?

Jazeker!
Neem contact met me op als je interesse hebt in een schilderij speciaal voor jou.
marije@atelieraandacht.nl of 06-24620048

 

Wat leuk dat je iets van Atelier Aandacht weg wil geven!

Je kan bij het uitchecken van je winkelmandje aangeven of je jouw cadeau direct naar het adres van de begunstigde wilt laten sturen.
Als je graag wilt dat hij of zij weet dat het van jou afkomstig is, laat dan een tekst achter in het vakje voor opmerkingen. Ik zorg dan dat er een (handgeschreven!) briefje bij je bestelling komt.

Verder worden al mijn pakketjes met zorg verpakt, en gaat er altijd een mooie kaart bij. Zo is het altijd een cadeau om iets van Atelier Aandacht te ontvangen, of je nou iets voor jezelf hebt gekocht of hebt gekregen.

Klik hier om mijn algemene voorwaarden te lezen.