Gebruik van mijn schilderijen en Copyright

Mijn copyright is mijn kapitaal. Ik werk soms wel twee jaar aan een schilderij voordat het ‘op de markt’ komt. Vandaar dat kunst geld kost, dus:-) Ik bedank je met heel mijn hart voor je interesse in mijn werk.

Maar weet dat het verboden is om afbeeldingen van Atelier Aandacht te gebruiken zonder mijn uitdrukkelijke en persoonlijke toestemming.

Bij ieder ongeautoriseerd gebruik van mijn beelden zal ik beroep doen op mijn copyright en mogelijk strafrechtelijke stappen ondernemen. Als je een afbeelding wil gebruiken, online of in drukwerk, neem dan altijd contact op via marije@atelieraandacht.nl.
Laat in je aanvraag weten:

  1. Op welk medium (website, drukwerk) je de schildering wilt gebruiken
  2. Wat de exposure zal zijn (oplage of verwacht bezoekersaantal)
  3. Welk budget of vergoeding je beschikbaar hebt

Dankjewel voor je zorgvuldigheid!

Muurschilderingen in opdracht

Ieder mondeling of schriftelijk akkoord op een offerte met schetsontwerp voor een muurschildering is bindend. Dat wil zeggen jij (de opdrachtgever) en ik (de kunstenaar) er samen naar streven om de muurschildering binnen een redelijke termijn (maximaal 4 maanden, tenzij vooraf anders overeengekomen) plaats te laten vinden.

Verzetten en annuleren
Je kan éénmalig de datum waarop ik de muurschildering zal creëren, verzetten zonder bijkomende kosten – mits deze datum niet binnen één week (7 dagen) plaats heeft. Als je de datum verzet binnen een termijn van 7 dagen, breng ik 10% in rekening.

Als de muurschildering geheel wordt geannuleerd (= niet ten uitvoer kan worden gebracht binnen de redelijke termijn van 4 maanden), breng ik 50% van de genoemde prijs op de offerte in rekening. Als de muurschildering wordt geannuleerd binnen een termijn van twee weken voorafgaand aan de afgesproken datum van creatie, breng ik 75% van de prijs op de offerte in rekening. Als de muurschildering wordt geannuleerd binnen een termijn van één week voorafgaand aan de afgesproken datum van creatie, breng ik 100% van de prijs op de offerte in rekening.

Houdbaarheid
Ik gebruik latexverf van goede kwaliteit. Bij normaal gebruik van de ruimte waarin je muurschildering komt, zou die zeker tien jaar mooi blijven. Het leuke is: een muurschildering blijft door z’n levendige kleuren veel langer ‘fris’ dan de gemiddelde witte muur, die iedere paar jaar wel een nieuwe lik verf kan gebruiken. Schilder eenvoudig om de schildering heen met een natte doek in de aanslag om eventuele gemorste druppels direct weg te vegen – en voila: je kan weer jaren verder.

Wil je een muurschildering in een intensief te gebruiken ruime, zoals een café of restaurant? Indien wenselijk, kan ik tegen betaling een extra laklaag aanbrengen om kleine beschadigingen te voorkomen.

Atelier Aandacht is niet aansprakelijk voor schade door stoten of krassen met harde voorwerpen of meubels e.d.

Geschiktheid van de ondergrond
Atelier Aandacht is niet aansprakelijk voor schade aan muurschilderingen die te maken heeft met een slechte ondergrond (bijvoorbeeld door inferieur stucwerk of een slechte muur waardoor vocht binnendringt). Je zal dus zelf moeten zorgen voor een geschikte ondergrond voor je muurschildering.

Ik schilder alleen op muren die al voorzien zijn van tenminste twee lagen latex óf een laag latex + voorstrijkmiddel. Hou hier alsjeblieft rekening mee als je een muurschildering wil in een nieuw huis.

Ook belangrijk om te weten: ik zal een klein beetje van de verf van de ondergrond nodig hebben om de muurschildering aan de buitenkant bij te werken. 200 ml is doorgaans genoeg.

Tevreden of ontevreden over het resultaat
Ik heb gelukkig nog nooit meegemaakt dat iemand achteraf niet tevreden bleek over een muurschildering of schilderij in opdracht. Ik hoop van harte dat dat zo blijft… én het is goed om je te realiseren dat een schetsontwerp slechts een indicatie is van hoe de schildering er uiteindelijk uit zal komen te zien.

Iedere schildering van Atelier Aandacht is de uitkomst van een ambachtelijk en organisch proces. Als opdrachtgever heb je de verantwoordelijkheid om je uit te spreken over je wensen en verlangens. En ook over wat je níet mooi vind. Ik van mijn kant zal mijn best doen om je te betrekken bij de voortgang van de schildering, zodat je tijdig bij kan sturen als het iets anders blijkt te worden dan wat je in gedachten had.

Producten uit de Webshop

Retourneren: je mag altijd binnen 14 dagen een onbeschadigd en ongebruikt product uit mijn webshop retourneren, zonder opgaaf van reden (hoewel ik het natuurlijk wel fijn zou vinden om te weten waarom je alsnog van je aankoop afziet:-). Ik zal binnen 3 weken het volledige bedrag retourneren op de bankrekening waar je vanaf betaald hebt. Eventuele kosten voor de retourzending komen voor je eigen rekening.

Producten worden na betaling toegezonden naar het opgegeven adres.