Kali - een Tantrische godin door Atelier Aandacht (1)Kali is één van mijn favoriete godinnen. Best weird eigenlijk, omdat er zoveel andere godinnen zijn waar je veel makkelijker van kan houden. Ze wordt de allerverschrikkelijkste genoemd. En als je mijn schilderij van haar ziet, snap je direct waarom.

Maar ze wordt óók de allerzoetste genoemd. Huh?

Kali: de Allerzoetste

Kali wordt dagelijks door miljoenen mensen aanbeden als ‘Grote Moeder’. En dat terwijl ze er zo ongelofelijk afschrikwekkend uitziet. Maar precies dát maakt haar je grootste bondgenoot in de strijd tegen je demonen.

Deze demonen zijn geen monsters zoals je ze in mythen en sprookjesboeken tegenkomt. Deze demonen leven ín ons en je hebt dagelijks met ze te maken.

Ze zijn je aannames, vooroordelen en ideeën over het leven, die maken dat je de wereld en de mensen om je heen waarneemt door een gekleurde bril. Die bril vernauwt je visie en beperkt je in je handelen.

Je zou kunnen zeggen dat die versluierde, vernauwde blik de oorzaak is van alle oorlogen en geweld in deze wereld…

Kali: je grootste bondgenoot

Kali is woedend. En kijk maar uit, want ze heeft een razend scherp hakmes en ze heeft het op jou gemunt.

Althans: zo lijkt het. Want het werkelijke slachtoffer is jouw wauwelende, bevooroordeelde mind. In één vloeiende beweging maakt ze daar scheiding mee.

Dan, als je mind stil valt, kan je jezelf weer waarnemen als wie je werkelijk bent. Een goddelijk wezen.

Korting voor moedige mensen

Met de code ‘ikbenmoedig‘ krijg je 10% korting op de limited edition van Kali. Je vult de code in bij het afrekenen van je winkelmandje, en de korting wordt automatisch verrekend.


P.s. Hoe doe je dat: de kracht van Kali gebruiken? Klik hier voor een KALIKRACHT oefening.