De Boeddha van Jeroen en MarijeDeze prachtige Boeddha kochten we van het geld dat we kregen van vrienden en familie toen we trouwden. We namen hem mee uit Cambodja, één van de landen die we aandeden op onze huwelijksreis. Het beeld werd gemaakt door een familie die nog volgens de oude tradities werkt, en het brons giet boven een houtgestookt vuur.

Ik zorg goed voor het altaar waar hij op staat. Iedere week stof ik het af en geef ik hem nieuwe bloemen. Ik geniet ervan om telkens een nieuwe ‘compositie’ te maken, met bloemen en objecten die passen bij het seizoen of een nieuwe situatie.

Wat je aandacht geeft, groeit écht!

Laatst was het Valentijnsdag en kregen mijn lief en ik uitgerekend op die dag ruzie. De bloemen van de Boeddha stonden er verlept bij omdat ik had geen tijd had gehad om nieuwe te kopen. Gelukkig kreeg ik een verse bos van vriendin Judith. Allemaal anemonen en gerbera’s in rood; de kleur van de liefde.

Toen ik een doek over de Boeddha haalde en de oude bloemen begon te vervangen, voelde ik me nog donker, afgesloten en grimmig. Maar gaandeweg het proces voelde ik hoe ik begon te genieten van de schoonheid van iedere afzonderlijke bloem, en het mooie landschap dat ontstond rondom de Boeddha.

De Boeddha van Jeroen en MarijeToen mijn ‘altaar voor de liefde’ klaar was, kon ik mijn hart weer voelen. Ik voelde me weer warm en begripvol naar Jeroen; en kon ineens begrijpen waarom hij had gereageerd zoals hij had gereageerd. Je begrijpt dat als gevolg daarvan onze ruzie niet lang duurde en we snel weer onze liefde voor elkaar konden voelen.

Magisch toch? Zó snel kan het werken met een altaar.

Meer weten over de werking en magie van een huis altaar? Het werkt echt voor iedereen, lees hier verder. En speciaal om jou te inspireren om met jouw huisaltaar aan de slag te gaan, vind je hieronder een aantal foto’s van altaren met onze boeddha.

p.s.: We zitten er over te denken om misschien meer van dit soort prachtige bronzen beelden te importeren vanuit Cambodja. Keep you posted!