Ganesha op jouw huisaltaar?

Met jouw Ganesha kaart maak je in een handomdraai je eigen huisaltaartje. Gewoon op je bureau (Ganesha is een geweldige supporter van je business) of misschien heb je al een andere speciale plek voor het goddelijke in je huis.

Een huisaltaar is een geweldig middel om vorm te geven aan je verlangens… lees hier hoe.

Meer schoonheid in je leven

Maar misschien wil je nog veel meer aandacht besteden aan Schoonheid in je leven. Dan kan je echt bij Atelier Aandacht terecht. Met alles wat ik maak – of het nou een t-shirt is of een giga muurschildering – wil ik je ondersteunen om een tempel van je wereld te maken.

Klik hier om jouw €5,- kortingscode te ontvangen

De code die ik je stuur is geldig voor alles uit de Atelier Aandacht webwinkel boven de €20,-. Je vind er prachtige Art Prints, heerlijke ecologische shirts en betekenisvolle kunstwerken.

Je kan je kortingscode inwisselen wanneer je maar wilt.
Share the Beauty!
Liefs,
Marije

De Ganesha Art Print

De Ganesha Art Print

Mag ik je voorstellen aan de Hindoe god Ganesha? Hij is een beetje vreemd – met zijn olifantshoofd, maar óók heel vriendelijk. En ongelofelijk populair. Miljoenen mensen over de hele wereld branden dagelijks een kaarsje voor hem.

Ja, zelfs in ons doe-maar-gewoon-dan-doe-je-al-gek-genoeg Nederland. Maar wel op een misschien iets andere manier dan je misschien geneigd bent om te denken. Want Ganesha, net als alle Oosterse goden en godinnen, is niet bedoeld om te aanbidden als iets buiten je, zoals in het Christendom.

De kracht van Oosterse goden is de kracht van associatie: de afbeelding herinnert je aan iets wat al lang in jou is. Niet buiten jou. Hoe meer je vertrouwd raakt met het beeld van Ganesha en begrijpt waar hij voor staat, hoe beter zijn afbeelding voor je zal gaan werken.

Dus laten we maar eens kijken naar Ganesha…

7 goede redenen waarom jij Ganesha in huis zou moeten halen

1. Hulp bij een nieuwe start

Ganesha is de God van het Nieuwe Begin. En daarmee bedoel ik élk nieuw begin: het begin van een nieuwe dag, een nieuw jaar, een nieuwe auto (Indiërs nemen Ganesha mee als ze een nieuwe kopen!), een nieuwe studie, een nieuwe baan, geliefde, project, richting in je leven… whatever.

2. Succes

Ooit een olifant een boomstronk aan de kant zien rollen? Eitje!
Tijdens mijn huwelijksreis in Cambodja zag ik eens een tunnel waar tien minuten geleden nog bomen stonden: een olifant had zojuist een ochtendwandelingetje gemaakt door het oerwoud. Wauw. Als ‘Remover of Obstacles’ (verwijderaar van obstakels) maakt Ganesha je pad vlak en vrij voor succes.

3.  Bescherming

Ganesha staat bekend als de Poortwachter. Je ziet hem in Aziatische landen vaak naast deurposten, om het gebouw te bewaken. Ik schilderde een Ganesha naast mijn voordeur toen ik een massagepraktijk aan huis begon. Natuurlijk kan ik nooit met zekerheid zeggen dat het aan hem lag, maar ik ben nooit in moeilijkheden gekomen: ook al kwamen er heel wat ‘vreemden’ over de vloer! Ganesha’s bescherming kan je ook ruimer nemen; als de bescherming van je persoonlijke ruimte. Ideale reisgenoot dus ook.

4. Communicatie

Ganesha zou de schrijver zijn van een belangrijke Indisch geschrift; de Mahabharata. Hij schreef de woorden alleen op als hij ze echt volledig begreep, en op zo’n manier dat ook alle lezers na hem ze zouden begrijpen. Dus, wanneer je zaken doet of onderhandelt, neem Ganesha dan met je mee als je mediator.

5. Overvloed

Ganesha knabbelt aan een lekker stuk suikergoed. Gezien zijn enorme buik is dat niet z’n eerste! In India is zo’n pens geen enkel probleem, maar juist een teken van rijkdom en overvloed.

6. Genieten

Ganesha is wijs en contemplatief én hij geniet met volle teugen van het leven. Kan je wel wat juice en plezier gebruiken? Zin om meer te lachen? Laat je dan vergezellen door je vrolijke olifant-vriend. Hij is niet voor niks ook dé god voor kleine kinderen.

7.  Steun

Ganesh is ENORM! Soms bevinden we ons in tijden dat we wel wat hulp kunnen gebruiken. Stel je dan voor dat je hem stevig vasthoudt bij één van zijn dikke benen. De zwaartekracht houdt jullie beiden stevig aan de grond terwijl de storm overtrekt.

Meer Ganesha?
Klik op de button hieronder voor €5 korting, bijvoorbeeld op de grote gesigneerde Art Print hiernaast!

Klik hier voor €5,- korting in m’n webwinkel