In Feng Shui probeer je je ruimte zó vorm te geven en in te richten, dat de energie optimaal kan stromen. De ideale ruimte in Feng Shui is daarom zo eenvoudig mogelijk: vierkant. Zonder gekke hoeken en gaten waarin (letterlijke en figuurlijke) stof kan neerdwarrelen en zich ophopen.
En ook met zo min mogelijk uitstekende punten en scherpe hoeken. Die geven namelijk ‘negatieve chi’ af.

Wat is negatieve Chi?

Probeer dit maar eens:
Ga op een stoel zitten, precies zo dat een scherpe hoek – bijvoorbeeld die van de tafel – naar jou ‘wijst’.
Wat is het verschil met wanneer je aan een kopse kant zit?
Precies!

Maar wat als je wél een gekke hoek in huis hebt?

Sommige gebouwen hebben nou eenmaal gekke hoeken, en dat betekent nog niet dat je zou moeten verhuizen.

Mathilde heeft zo’n huis. De scherpe hoek zit precies op de plek waar ze cliënten ontvangt in haar EFT praktijk. Als je wilt dat je zaak goed loopt, kan je maar beter zorgen voor goeie chi!

Deze hoek konden we niet letterlijk afvlakken, maar optisch is er altijd wel een oplossing te verzinnen. Je zou er bijvoorbeeld een mooie klimplant overheen kunnen laten groeien. Maar deze hoek van de kamer zit ver weg van het raam; het is maar de vraag of daar iets wil groeien. En een dooie plant in huis geeft – je raadt het al: negatieve chi.

Daarom heeft Mathilde gekozen voor een muurschildering: een hele hoop liefde en aandacht voor deze hoek. Omdat ze hier haar klanten ontvangt, hebben we samen gekozen voor een ontwerp dat in principe aansprekend is voor iedereen. Kijk maar eens hoe het is geworden…

Ook een rare hoek in huis? Of gewoon benieuwd naar wat een muurschildering voor je ruimte kan doen? Maak een afspraak met me voor gratis een brainstorm en schetsvoorstel!

Work in progress - kersenbloesem muurschildering

Muurschildering tegen negatieve chi

Kersenbloesem muurschildering - een mooie oplossing voor een rare hoek