Jij bent je ruimte: Je slaapkamer, je badkamer, je woonkamer, je kantoor.

Huh?!

Yep: jij bent namelijk degene die al deze ruimtes heeft vormgegeven. Misschien voelt het niet zo voor je, omdat je bijvoorbeeld woont in een huis dat ‘per toeval’ op je pad kwam, of werkt in een kantoor dat je werd toegewezen. Maar dát is ook een vorm van je leven inrichten. Jij degene bent die je bank heeft uitgekozen – of heeft gevonden op straat. Jij bent degene die heeft bepaalt waar je televisie staat, hoe je je administratie bewaart.

Kijk maar eens naar je bureau. Hoe heb je die gepositioneerd? Kijk je naar de muur of naar je collega’s? Moet je elke ochtend stapels oude facturen verplaatsen om te kunnen werken, of begin je je dag met een leeg en fris bureau? Zit je rechtop, of is je bureaustoel een ergonomische ramp? Ben je omringd door duizend post-it’s met to-do lijstjes, of plan je je taken direct in je agenda? Al deze dingen zijn in zich niet goed of fout, maar ze zijn wel tekenend voor hoe jij je leven in hebt gericht.

In veel spirituele tradities wordt gezegd ‘zo binnen, zo buiten’. Met andere woorden, hoe je je buitenwereld vorm hebt gegeven, is een afspiegeling van je binnenwereld. Misschien is dit even schrikken voor je, als je bureau een puinhoop is van koffievlekken en post-its, afgewisseld met slordige stapels onverwerkte administratie. Maar er is heel goed nieuws: hoewel het soms moeilijk lijkt om ‘jezelf’ te veranderen, heb je heel veel invloed op je ruimte.

To do: Zet een timer op één uur. Dat is een mooie tijd om te besteden zonder dat het als ‘te veel’ zal gaan voelen. Wijd je aan één klus, waarvan je inschat dat je die af kan krijgen in dit uur. Bijvoorbeeld een goeie opfrisbeurt van je bank (óók erachter stofzuigen;-)  Breng je ouwe stapels administratie naar de berging of maak een hele mooie nette sokkenlade (alle eenzame sokken eindelijk in de prullenbak!).

En als je klaar bent, komt het belangrijkste. Dan zet je een bakkie voor jezelf, en neem je echt  de tijd om te genieten van je resultaat.


Hulp nodig?

Je ruimte is niet voor niks geworden wat het nu is, en soms kan je niet meer helder zien wat er moet gebeuren om de balans en rust in terug te krijgen. Atelier Aandacht komt graag bij je langs om samen te kijken naar wat je wil veranderen in je leven, en daar op afgestemd je ruimte opnieuw vorm te geven. Ik gebruik daarbij universele principes uit Feng Shui, en mijn aangeboren gevoel voor textuur, kleur en ruimtelijkheid. Interesse? Neem contact met me op.

Japanse Muurschildering Atelier Aandacht - voor het Centrum voor Tantra

Muurschildering - Mount Fuji after Koitsu - door Atelier Aandacht