Atelier Aandacht Muurschildering voor meditatieruimte'Sufi Heart' muurschildering door Atelier AandachtPainting Japanese Waterlillies for Club Lite

Jij bent je ruimte: Je slaapkamer, je badkamer, je woonkamer, je kantoor…

Huh?!

Yep: jij bent degene die al deze ruimtes heeft vormgegeven. Misschien vóelt het niet zo voor je. Bijvoorbeeld omdat je woont in een huis dat ‘per toeval’ op je pad kwam of omdat je werkt in een kantoor dat je werd toegewezen. Maar dat is ook een vorm van je leven inrichten.

Jij degene bent die je bank heeft uitgekozen (of heeft gevonden op straat). Jij bent degene die heeft bepaalt waar je televisie staat, hoe je je administratie bewaart. En hoe je dat doet, is helemaal uniek voor jou. Ieder willekeurig ander persoon zou het anders doen dan jij. Dus hoe jij jouw ruimte hebt ingericht, zegt superveel over jou.

Kijk maar eens naar je bureau.
Hoe heb je die gepositioneerd? Kijk je naar de muur of naar je collega’s? Moet je elke ochtend stapels oude facturen verplaatsen om te kunnen werken, of begin je je dag met een leeg en fris bureau? Zit je rechtop, of is je bureaustoel een ergonomische ramp? Ben je omringd door duizend post-it’s met to-do lijstjes, of plan je je taken direct in je agenda?

Al deze dingen zijn in zich niet goed of fout. Ze zijn wel tekenend voor hoe jij je leven in hebt gericht.

Zo binnen, zo buiten

In veel spirituele tradities wordt gezegd ‘zo binnen, zo buiten’. Met andere woorden: hoe je je buitenwereld vorm hebt gegeven, is een afspiegeling van je binnenwereld. Misschien is dit even schrikken voor je, als je bureau een puinhoop is van koffievlekken en post-its, afgewisseld met slordige stapels onverwerkte administratie.

Nogmaals: er gaat dan niks mis. Maar wil je bijvoorbeeld meer helderheid in je leven, meer richting, meer tijd: dan zou dit zomaar een goede plek kunnen zijn om wat aandacht aan te geven:-)

Of misschien is jouw huis keurig schoon en strak opgeruimd, maar kan je (leven) wel wat meer kleur of speelsheid gebruiken.

Wat dan ook, het goed nieuws is: hoewel het soms moeilijk lijkt (en ís) om ‘jezelf’ te veranderen, heb je heel eenvoudig veel invloed op je ruimte.

Dus, krijg je al zin om iets aan je leven te veranderen?

Gewoon nu? Allright. Daar gaat’ie dan.
Zet een timer op één uur.
Dat lijkt mij een mooie tijd om te besteden zonder dat het als ‘te veel’ zal gaan voelen, maar misschien wil je langer of korter; dat is aan jou.

Al deze tijd wijd je je aan één klus waarvan je inschat dat je die makkelijk af kan krijgen binnen dat uur.
Een paar voorbeelden:

  • Geef je bank een opfrisser (ja; óók erachter stofzuigen;-)
  • Maak een hele mooie nette sokkenlade (alle eenzame sokken eindelijk naar de prullenbak!)
  • Sorteer al je boeken op kleur en breng naar de kringloop wat je nooit meer leest
  • Werk de vlekken op je muur bij met een restje verf
  • Hang dat nieuwe lampje op dat je een half jaar geleden kocht

Zet er fijne muziek bij op; kijk of het mogelijk is om je klusje ontspannen te doen.
En als je klaar bent, komt het belangrijkste:
Dan zet je een bakkie voor jezelf, en neem je de tijd om te genieten van je resultaat.

Ik ben heel benieuwd naar het effect in je leven.

Straks? Misschien.
Maar het belangrijkste moment in de wereld is nu.
Dus hoe voel je je, nu je deze klus hebt geklaard?


Hulp nodig?

Je ruimte is niet voor niks geworden wat het nu is. Soms is het lastig om helder te zien wat er moet gebeuren om balans, speelsheid en rust te krijgen in je ruimte.

Ik vind het heel leuk om samen met jou te kijken naar wat je wil veranderen in je leven. Daarop afgestemd doe ik voorstellen over hoe je ruimte opnieuw vorm te geven, met behulp van een muurschildering. Want met een muurschildering geef je je ruimte in één gebaar eindeloos veel meer diepte en avontuur. Een fantastische manier om beter in beeld te houden waar je heen wilt in je leven!

Ik gebruik daarbij universele principes uit Feng Shui – naast mijn aangeboren gevoel voor textuur, kleur en ruimtelijkheid:-)

Interesse? Neem vrijblijvend contact met me op. Een brainstorm & schetsontwerp zijn gratis!