Toen ik me bezig ging houden met Feng Shui, realiseerde ik me als snel dat we in onze gang – het centrum van ons huis – een probleem hadden met licht.

Met maar één kleine lamp hadden we behoorlijk veel schaduw bij onze voordeur: de plek in ons huis die de relaties met onze (voor)ouders weerspiegelt. Nou waren wij allebei niet zo van die ‘familiemensen’. Jeroen had zijn broer al twee jaar niet gesproken, ik belde mijn ouders ééns per week, maar kwam soms maanden niet bij ze over de vloer.

We hingen er een tweede lampje bij, waardoor ineens de hele gang prettig verlicht werd.

…En wat gebeurde er?

Jeroens broer ging in op zijn voorstel om weer eens een biertje samen te drinken. Mijn oma stierf, en nou lijkt dat een nare gebeurtenis, maar ze is gegaan voordat ze écht bedlegerig zou worden. We hebben rondom haar crematie een paar heel bijzondere dagen met onze familie doorgebracht: ik had ons nog nooit zo ontspannen en verbonden ervaren. Het contact met mijn ouders is gemakkelijker, op de één of andere manier zijn Jeroen en ik nog nooit zo veel bij ze thuis geweest als de afgelopen tijd.

Je snapt: we kijken nu ineens met hele andere ogen naar de verschillende ruimtes in ons huis. Feng Shui ziet je huis als Manifesting Machine. Zo binnen, zo buiten: door je huis te veranderen,  verander je ook de ervaringen in je leven.

Kijk eens goed rond: waar in jouw huis is het donker? Zet daar eens een extra lampje neer. Zorg voor verschillende soorten licht in iedere ruimte; wissel staande lampen af met hanglampen, zodat je je ruimte echt aankleedt met licht.

Ik ben benieuwd wat er daarna gebeurt in je leven; ik nodig je uit om daarover te schrijven hieronder!

Soon to be continued… 

Met een huisaltaar geef je een heldere boodschap af: dít is wat ik wil manifesteren in mijn leven