Moederweelde: ruimte voor moeders en yoga voor kinderen

Moederweelde betekent: ‘Een gevoel van innige zaligheid door het moederschap’

Het is niet voor niks een beetje een vergeten woord. Het lijkt wel alsof moederweelde iets is wat vrouwen vroeger misschien beleefden. Maar nu?

Zoveel moeders om ons heen (inclusief wijzelf) verlangen naar die zaligheid en verbondenheid. In het hedendaagse moederschap, met al haar sociale en werkgerelateerde verplichtingen, lijkt dat soms zo ver weg te liggen. Wij willen niets van onze vrijheden en verworvenheden opgeven, maar we willen ook niet langer rondlopen met het constante gevoel dat het nooit genoeg is:

Niet genoeg voor mijn kind, niet voor mijn partner, niet voor mijn werk. En oh ja: al helemaal niet voor mezelf. Het gezin voelt als een fabriek: van de ene naar de andere deadline rennen om alle ballen in de lucht te houden. ‘s Avonds val ik doodmoe neer in bed met een schuldgevoel omdat ik geen zin heb om te vrijen…

Hoe blijf je in deze jarenlange storm jezelf voelen?

Hoe blijf je ook nog ruimte ervaren zodat je je kind en je geliefde echt kan ontmoeten?

Dat is wat we doen in Moederweelde

Samen nemen wij de tijd om af te dalen naar dat wat dieper ligt. Dieper dan de verwachtingen die wij van onszelf hebben en die de wereld van ons heeft. Dieper dan al die boodschappenlijstjes in ons hoofd. We openen de ruimte voor de ontmoeting met wie er onder die dikke laag vandaan blijkt te komen.

We gebruiken meditaties en oefeningen uit Tantra en andere stromingen die helpen om het contact met onszelf te herstellen. We besteden aandacht aan de gevoeligheid van ons hart en aan de hunkering van ons lijf om – zonder doel – te worden aangeraakt. Aan de verlangens die we koesteren over ons leven. En we delen met elkaar over daar waar het moederschap ons uitdaagt en helpt te groeien.

We organiseren dit allemaal zo dat je deze aandacht aan jezelf kan besteden zonder (of dan toch in elk geval met zo min mogelijk:-) schuldgevoel. Want onderwijl spelen onze kinderen in een aangrenzende ruimte onder deskundige en liefdevolle begeleiding. Ze doen yoga en spelletjes, ze eten fruit en knutselen er op los.

Het laatste half uur van iedere Moederweelde meeting besteden we met z’n allen: moeders en kinderen samen, dansend op muziek. Want hoe lang is het geleden voor jou dat je hebt gedanst? Daarom!

Zo geven we onszelf de kans om echte Moederweelde te ervaren…

Praktische informatie

Op zondag 17 maart is de allereerste Moederweelde, van 10:30 – 13:00 uur. Klik hier om aankondigingen van nieuwe data te ontvangen.
We maken gebruik van de heerlijke ruimte van het Centrum voor Tantra, in Amsterdam Noord, Asterweg 20G3.

 

Met wie?
Er is ruimte voor zo’n 30 moeders, en plek voor maximaal 20 kinderen (2-6 jaar). Stiefmoeders, zwangeren, moeders van grotere kinderen en oma’s zijn evengoed van harte welkom.

Marije Oostindie begeleidt de moeders. Ze is trainer aan het Centrum voor Tantra en moeder van Koan van 3. Eveline van den Heuvel begeleidt de kinderen. Ze is psychologe, kinderyogadocente en moeder van Zoë van 3.

Prijzen:
Moeder & kind: €40
Moeder/ oma: €25
Extra kindje: €15
Tickets bestel je hier, via de webshop van Atelier Aandacht.

Over je kind:
Kinderen kunnen meedoen aan het programma vanaf het moment dat ze goed kunnen lopen en anderhalf uur zonder je kunnen. Het kinderprogramma is vooral interessant voor kinderen in de leeftijd vanaf 2,5 jaar tot 6 jaar. We hebben plek voor twee ‘assistenten’ voor het kinderprogramma in de leeftijd van 12+ (gratis deelname).

Omdat we met de moeders alle aandacht op onszelf willen richten, kunnen we helaas geen baby’s toelaten. Als hier wel veel vraag naar blijkt, maken we hier t.z.t. mogelijk ook nog programma voor.

Opbouw van het programma:
We beginnen met een half uurtje samen wennen met thee en limonade, daarna gaan de moeders naar boven en blijven de kinderen beneden voor yoga en spelletjes. Het laatste half uur zijn we weer samen. Om 13:00 ruimen we met z’n allen op.